Az OkosÉtlap ötlete azért merült fel, mert a járványhelyzet nagyban megnehezítette a vendéglátás helyzetét azáltal, hogy az emberek bizalmatlanok a fertőtlenítéssel kapcsolatban és féltik hozzátartozóikat, illetve munkahelyüket. A látogatók által leginkább fertőzésveszélyesnek vélt kellék, az étlap. Feltételezésük a New England Journal of Medicine-ben közölt adatok alapján megállja a helyét, hiszen a műanyag (laminált) lapon a vírus 72 óráig is életben maradhat.

Az OkosÉtlappal a vendégi biztonságban érezhetik magukat, hiszen érintés nélkül, saját készülékeikről érhetik el a virtuális étlapot. A virtuális étlappal rengetek olyan információt közölhet a látogatókkal, amik vonzóbbá tehetnek olyan ételeket is, amelyeket korábban nem, vagy csak kisebb számban rendeltek. Az étterem látogató fiatalok sokkal komfortosabban és nyitottabban állhatnak az Ön étterméhez azáltal, hogy azon az eszközön böngésznek, amivel a nap számottevő részében tevékenykednek / játszanak.

Az étlapon megjeleníthet:

  • Akciókat

  • Az ételek allergén tartalmát

  • Napi, heti, havi menüket

  • Fényképeket / videókat

  • Ételek átlagos elkészítési idejét

  • Bemutathatja a kollégáit

  • Egyéb információkat

Az emberek szeretik az akciókat és gyakran érdeklődnek a menük iránt, de előfordul, hogy mégsem döntenek amellett, mert sokan nem teljesen nyíltak a kommunikációra. Ez a probléma és a választási bizonytalanság is áthidalható azzal, ha fényképeket, vagy videókat mutatunk a vendégnek úgy, hogy nem feszélyezzük a társaságunkkal és hagyjuk, hogy mindezt a saját készülékén tegye.

Az éttermi várakozásnál sokakban felmerül az a kérdés, hogy mikor érkezhet meg az étel és erre maximum a pincértől kaphatnak választ. Egy jól működő étterem könnyedén meg tud határozni egy átlagos elkészítési időt, mellyel a vendég tud kalkulálni. Ennek a megjelenítése természetesen nem kötelező, de egy olyan világban élünk, ahol előnynek számíthat ez az apróság is.

A bizalomépítés minden üzletben fontos és egy céges arculatot akkor tud a legjobban kialakítani, ha ehhez olyan eszköze van, ami felhívja magára a figyelmet. Az OkosÉtlap ezt a szerepet teljes mértékben betölti és segíteni fogunk Önnek, hogy a virtuális étlapja ténylegesen tükrözze azt a szakértelmet, melyet az étterme képvisel. A kollégák (szakácsok és pincérek) bemutatása közelebb hozza a vendéget az étteremhez és ezáltal több potenciális visszatérő látogatóra számíthat.